Wie kent ze niet, fontein waar je een muntje in kunt gooien en een wens kunt doen! Eigenlijk zitten er dus allemaal geluksmunten in die fonteinen.

Trevi Fontein

Een van de bekenderen wensfonteinen is de Trevi Fontein in Rome, waar jaarlijks duizenden muntjes in worden gegooid en de hoop dat hun wens uitkomt!
De mythe vertelt dat als je er 2 muntjes in werpt, dat je dat ‘jouw geliefde’ ontmoet in de Eeuwige stad, Rome dus. De munten in de fontein worden door de gemeente Rome aan goede doelen besteedt.

Miljoenen euro’s

Wist je trouwens dat de wensfonteinen over de hele wereld gevuld zijn met wel miljoenen euros? Uit een onderzoek uit 2006 blijkt dat een op de vijf mensen over de hele wereld regelmatig een geluksmunt in het water gooit. Dat zou betekenen dat er in alle wensputten, wensvijvers en wensfonteinen per jaar ruim 4,5 miljoen euro wordt gegooid!

Een traditie die eigenlijk wel in ieder land voorkomt, is het gooien van een muntje in de wensfontein. Maar wel met jouw eigen muntje natuurlijk! In die filmpje zie je waarom. Hilarisch!